Egy kezdő vállalkozó blogja

Egy kezdő vállalkozó megpróbáltatásai

Linkek

Hirdetések

Keresés


Címkék

adat (1) aggasztó (1) állás (1) állásinterjú (1) angyalok (2) bank (2) bankügyek (1) barátok (1) befektetés (4) belevágni (1) beruházás (1) beruházó (1) bivaly (1) blog (1) business (3) cash flow (1) család (1) családtagok (1) design (2) domain (2) döntés (1) düh (1) ebook (1) egészség (1) egyéni (1) ekönyv (1) elbocsájtás (1) elvárások (1) faktoring (1) fantázia (1) felmérés (1) felmondás (1) fényképezőgép (1) fizetni (1) fontos (1) fontos kérdés (1) fotó (2) fotók (1) fotókkal (1) fotózás (1) gazdasági válság (1) globális (1) google (1) guru (1) hiányzás (1) hitel (2) hobbi (3) hobbiddal (1) hr (1) idézetek (1) ingatlan (1) ingyen (3) internet (1) írás (1) kérdések (1) keresés (2) kereslet (1) keress (1) kikapcsolódás (1) kínálat (1) kiszámít (1) kockázat (1) kondi (1) könyvelő (1) körülmény (1) különkiadás (1) kutatás (1) kutatómunka (1) marketing (7) marketingkutatás (1) megbeszélés (1) megéri (1) megérzés (1) mentalitás (2) mozgás (1) mozi (1) munka (1) nagy (1) név (1) nyár (1) ok (1) olvasd (1) online (6) ösztön (1) ötlet (2) pénz (4) pénzkeresés (4) piac (1) piackutatás (1) reklám (5) részmunkaidő (1) rss (1) seo (5) séta (1) siker (2) stockfotók (1) szabadidő (1) szellem (2) szemlélet (2) szerkesztés (3) tanács (1) távollét (1) teljes munkaidő (1) természet (1) tévedés (1) tigris (1) titok (1) tőke (2) tv (1) üzlet (2) üzleti (1) üzleti terv (1) vállalkozás (9) vállalkozó (6) vállalkozói (2) vége (1) vevő (1) vezető (1) videó (1) weblap (5) webmester (1) webszerkesztés (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • frusztráltapa: Nekem tetszettek a tanácsok. Eddig egy hozászólóm volt, így nagyon ritkán írok. Köszi (2013.09.22. 17:23) Keress pénzt a hobbiddal avagy a blogírás rejtelmei
  • TF113: muti. (2009.12.13. 20:47) Weblap
  • Lakásfelújító Feri: Csak magadra számolj.Ne bíz meg senkiben nagyon (2009.10.04. 09:38) 5 lehetséges beruházó
  • KezdőVállalkozó: Ingatlanos oldalt szeretnék. (2009.05.11. 00:18) Düh
  • Nagy Ervin: Azért jól össze lett foglalva a lényeg, szerintem hasznos. (2009.04.03. 11:24) Üzleti terv

Linkek

Keress pénzt a hobbiddal avagy fotózz

2008.04.17. 12:10 KezdőVállalkozó

Igen, ebből is lehet pénzt csinálni, ha van szemed hozzá és befektettél egy jó kis fényképezőgépbe. Igen, be kell fektetni, mert ha még nem mondtam volna, szarból nem lehet várat építeni. Ez nagyon fontos, mert sokan azt hisztik, hogy nulla forintból is meg lehet gazdagodni, ha megveszik az egyik gurunak az e-könyvét. Nem így van, felejtsétek el. Ha weblapot csináltok, akkor is kell pénz a weblapra, a reklámra. Te is csinálhatsz ingyen magadnak weblapot, de az olyan is lesz. Ilyen a fotózás is. Ha jó fotókat akarsz csinálni, a második fontos dolog, hogy veszel egy jó képet. Az első az, hogy van hozzá SZEMED és FANTÁZIÁD. Persze ha mindkettő megvan még az sem garancia arra, hogy sikeres leszel. Kell még  a türelem, a kitartás is. Mielőtt veszel egy drága tükörreflexes gépe nem árt, ha előtte gyakorolsz egy picit. Ha még nem volt fényképezőgép a kezedben, mindenféleképpen valami olcsó gépet vegyél először. Ha már van géped, akkor kezdjél el tudatosan figyelni arra, amit csinálsz. Hiszen más dolog családi összejöveteleken kattingatni  vagy a szomszéd Bodri kutyáját és megint más jó fotókat csinálni, amiknek nem csak NEKED van értéke.

Ismerkedjél meg az alapfogalmakkal, mint például: shutter, aperture, Iso, stb. Olvasd el a használati utasítást, még akkor is, ha úgy érzed már mindent tudsz. Ismerkedj meg (megint) a gépeddel, próbáld ki az összes funkcióját. Aztán kezdjél el fotókat készíteni. Barátaidról, családtagjaidról. Itt a jóidő, menjél ki, csinál kinti fotókat is. Keressél témákat, mint például: szomrúság, vidámság, öröm, tavasz, ősz, elmúlás, stb. Fényképezd le a témát közelről, távolról, más szemszögből. Aztán nézd vissza a képeket a számítógépeden. A képernyőn mindig máshogy látszodnak a képek, mint a keresőben. Lehet, hogy azt hitted egy képről, hogy milyen jó. Aztán visszanézed és kiderül, hogy nem is. És fordítva. Vegyél egy állványt és kísérletezz éjszakai képekkel is. Meg van a sajátos hangulatuk ezeknek is. Kérdezd meg ismerőseidet, barátaidat is, hogy hogyan tetszenek nekik a képeid.

Ha túl vagy ezeken és úgy érzed, hogy készen állsz, akkor gyerünk. Amikor témát keresel képzeld magadat a potenciális vevőd helyébe. Milyen képeket venne, minek van üzleti értéke? A stock fotózás lényege, hogy olyan képeket csinálsz, amit utána fel tudnak használni blogokhoz, weboldalakhoz, reklámokhoz, képeslapokhoz de akár újságokban is. Pásztázd ezeket az oldalakat és nézd meg mik a legkelendőbb témájú fotók és csinálj hasonlókat. A mostani menő téma a business, az orvosos dolgok, olyan képek, ahol egy vagy több ember van és kifejeznek valami érzést: örömöt, sikert, stb. Vigyázzál, ha képen felismerhető személyek vannak, akkor mindenféleképpen szükséged lesz az írásos engedélyükre, különben nem tudod eladni a fotód, ezt hívják model release-nek. Egyes épületkhez meg property release kell. Például az Eiffel toronyról készült nappali képeket bármikor eladhatod, de az éjszakai felvételekhez szükséged van a világítást csináló cég engedélyéhez. Ezenkívül lehet pásztázni a kurvás oldalakat és felajánlani a lányoknak, hogy olcsón csinálsz róluk jó képeket. :) De ebben az esetben szigorúan tartani kell magunkat a fotózáshoz és nem kikezdeni a kuncsafttal, mert ebben a világban hamar híre megy a dolgoknak és utána senki sem fog veled szóba állni. Viszont ha az egyik lány meg van elégedve a képekkel, amit csináltál róla, akkor biztos lehetsz, hogy ajánlani fog más lányoknak is.

Fontos! A stock fotózás nem egyenlő az észnélküli kattingatásokkal.

2 komment

Címkék: fotó pénzkeresés pénz fotózás hobbi vállalkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://ujvallalkozo.blog.hu/api/trackback/id/tr90428505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ercsi · http://grafirka.blog.hu 2008.04.17. 13:06:04

Köszi. Mindig tanul valamit az ember. A fotókról, amiket felraktál, jött már vissza valami jelzés vagy akármi? Bár ha jól emlékszem csak nemrég írtad, hogy feltöltöttél képeket. Ha eljutok odáig én is kinéztem egy oldalt, ott bepróbálkozom. Szerencsére ez külföldön elég elterjedt dolog, itt meg mindenki ingyen szeretne mindent. Jó, persze, sokszor én is. :) Úgyhogy mindegy.

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2008.04.17. 14:01:43

Mindjárt irok róla akkor egy rövid bejegyzést. :)
süti beállítások módosítása